HERMANS I Advies en management

KWALITEIT EN GOVERNANCE

Kijken door meerdere 'vensters'

Ik wil samen met u op een effectieve manier aan de kwaliteit van uw organisatie werken. Kwaliteitsmanagement is niet het toepassen van een kwaliteitsmodel, maar het door verschillende vensters naar uw organisatie kijken. Ik stel daarbij onder andere de volgende vragen:
Welke resultaten (doelen/effecten) wilt u behalen? Vanuit welke waarden binnen uw organisatie wilt u dat doen? Wat merkt de cliënt en/of de samenleving hiervan?

De vier vensters (mensgericht, omgevingsgericht, organisatiegericht, resultaatgericht) zijn van elkaar afhankelijk, beïnvloeden elkaar en moeten gemanaged worden. Het is de grootste uitdaging om omgevingsgericht, resultaatgericht en mensgericht te handelen. De organisatiegerichtheid is in deze context een middel om te voldoen aan de wensen en verwachtingen van de burger, de cliënt en/of de samenleving en het behalen van de resultaten van de organisatie.

Indien nodig of gewenst kunt u een kwaliteitsmodel invoeren. U kunt hiervoor een in de markt beschikbaar model invoeren, maar u kunt ook een aanpak op basis van maatwerk hanteren. In beide gevallen kan ik u in dit proces ondersteunen. Ik heb ervaring met HKZ, INK, ISO, Balance Score Card, IiP, Risicoanalyse, etc.