HERMANS I Advies en management

INTERIM-MANAGEMENT

Organisaties in de (semi)publieke sector kunnen vertrouwen op de kennis en vaardigheden van mij als interim-manager. Kennis en vaardigheden die van belang zijn in een politieke en maatschappelijke omgeving die continu wijzigt. Als interim-manager kan ik met mijn praktijkervaring de vertaling maken tussen de gewenste toegevoegde (maatschappelijke) waarde van een organisatie, de dagelijkse bedrijfsvoering en, waar van toepassing, de bestuurlijke omgeving.

Ik ontwikkel de kwaliteit van de organisatie vanuit de in- en externe omgeving. Ik kijk naar de externe omgeving. Wat is de maatschappelijke toegevoegde waarde van de organisatie? Wat zijn de verwachtingen van cliënt, burger of afnemer van de organisatie en hoe kan de organisatie daarop inspelen? Ik kijk naar de interne omgeving: cultuur, ambitie, medewerkers, leiderschap, processen en wet- en regelgeving. Wat moet gebeuren om de organisatie te laten excelleren?

Als interim-manager maak ik de verbinding zichtbaar tussen de in- en externe omgeving. Ik richt de bedrijfsvoering hierop in en zorg voor de ontwikkeling van toegankelijke informatie. Deze werkwijze stelt uw organisatie in staat om op een slimme en duidelijke manier gebruik te maken van voor besluitvorming relevante gegevens. U bent meer dan voorheen in staat doelmatig en doeltreffend te handelen. Meten is immers ook weten. Als interim-manager stimuleer en enthousiasmeer ik bestuur, management en medewerkers en ben ik betrokken en integer.

Ik borg mijn inzet door ontwikkeling van medewerkers (gedrag, vaardigheden en kennis) en vastlegging van (verbeterde) processen en structuren, zodat bij mijn vertrek de organisatie op een hoger niveau verder kan.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek, neem dan contact met mij op.